Ce înseamnă berea artizanală?

TRADIȚIA FABRICĂRII BERII ÎN BAZINUL CIUC DATEAZĂ DE SUTE DE ANI

Așadar, dacă vorbim despre tradiție, Manufactura noastră este cel mai bun loc pentru a găsi răspunsul la întrebarea: de ce este o bere una artizanală?

 

Caracterul artizanal al unei beri este determinat de materiile prime din care este fabricată. Berea artizanală este fabricată din ingrediente naturale, în conformitate cu Legea bavareză a purității (Reinheitsgebot) din 1516: malț de orz, apă și hamei, îmbuteliată în strictă. În bere nu se adaugă alți aditivi, conservanți, enzime sau nici chiar operațiuni de pasteurizare nu se vor întreprinde.


În selectarea ingredientelor de bază pentru berea noastră principalul considerent este  calitatea, astfel că ne cumpărăm ingredientele de la producătorii secui locali. Un alt element cheie în producția produselor noastre este apa cristalină caracteristică regiunii.

CE NE FACE SĂ FIM O ÎNTREPRINDERE MICĂ DE BERE ARTIZANALĂ?

Temperatura și vremea sunt, de asemenea, factori foarte importanți în producția berii Csíki Sör. Spre deosebire de majoritatea producătorilor la scară largă, noi dedicăm mai mult timp procesului natural de maturare a berii. Printre altele, cea mai faimoasă bere a noastră, Tiltott Csíki Sör, este  lăsată fără să se atingă nimeni de ea timp de 30 de zile în rezervorul de fermentare, timp în care se formează dioxidul de carbon natural și conținutul de alcool. După aceea urmează procesul de filtrare și îmbutelierea.

Procesul de conservare se realizează cu ajutorul unor filtre fine în loc de pasteurizare, la fel ca în cazul vinurilor de calitate. Față de procedeul nostru, marii producători stochează zeama de bere numai timp de 5 zile și prin folosirea de substanțe artificiale și enzime accelerează procesul.

 

MODIFICĂRI ÎN REGULAMENTUL DE COMERCIALIZARE A BERII PENTRU 2021 ȘI 2022

În conformitate cu modificarea în 2020 a Legii comerțului CLXIV din 2005, aflat încă în vigoare, toate unitățile de alimentație publică care comercializează băuturi trebuie să vândă cel puțin 20% din berea la halbă pe care o valorifică din bere produsă de către întreprinderile mici (artizanale) de bere. De la 1 august 2021, Autoritatea pentru Concurența Economică va monitoriza respectarea legii, ceea ce înseamnă că toate contractele existente și cele noi vor trebui să fie încheiate sau re-încheiate pe această bază.

Coș de cumpărături
Scroll to Top
Bine ați venit!

Vă rugăm să confirmați că ați împlinit 18 ani